Fysio Manueel Team Pand Informatie Contact

           

Manueel

Wanneer?

Intake

Behandeling

Evaluatie

Dry needling

Intake

Na een eerste screening bestaat de eerste afspraak uit een vraaggesprek (anamnese) en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueeltherapeut vragen over het ontstaan en de aard van de klachten en probeert hij in kaart te brengen wanneer ze toenemen of verminderen. Ook is het van belang om samen met de patiŽnt zo goed mogelijk te achterhalen wat mogelijk de oorzakelijkheden zijn.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueeltherapeut je houding en bewegingen beoordeelt en middels een aantal testen (van bijvoorbeeld spierfunctie, gewrichtsfunctie, testen op coŲrdinatie of uithoudingsvermogen, neurologische testen).

Aan de hand van anamnese en onderzoek komt de manueeltherapeut tot een (manueeltherapeutische) diagnose en wordt in samenspraak met de patiŽnt besloten of manuele therapie zinvol is. Als dat het geval is wordt direct besproken wat de mogelijkheden ten aanzien van de behandeling zijn en welke meetbare doelen kunnen/moeten worden nagestreefd in een vooraf bepaald tijdsbestek. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

 

Praktijk Welschap   Bosrand 2   5658 CR Eindhoven   040-8424167