Pand

We heten je van harte welkom in ons bijzondere pand. Praktijk Welschap is namelijk gevestigd in het eerste en daarmee dus oudste gebouw van vliegveld Welschap.

Het pand is in 1933 ontworpen door Ir.Kalff en fungeerde als het paviljoen van de Noord-Brabantse Aero Club (N.B.A.C.). Het is gelegen tussen het voormalige luchthavengebouw en hangar van het vliegveld, welke beiden volledig zijn gerestaureerd.

Voorste rij links: Ir. F.J. Philips voor het clubpaviljoen van de N.B.A.C.

Op 28 september 1932 werd de N.B.A.C. opgericht door o.a. Frits Philips, zelf een enthousiaste sportvlieger. Toen Frits Philips in de jaren vijftig in Australië was en vreselijke last van zijn rug kreeg, bracht zijn gastheer hem naar zijn ‘kraker’, waarna hij opmerkelijk snel herstelde. Als gevolg daarvan heeft deze legendarische Eindhovenaar 1967 in Eindhoven het opleidingsinstituut voor manueel therapeuten gesticht. Dit maakt de link met dit gebouw als basis voor Praktijk Welschap erg bijzonder.

'"t Schuurke" raakte flink in verval - foto uit 2011

Het gebouw stond voorheen bekend als "’t Schuurke" en raakte in de loop der tijd in verval. Gelukkig heeft het inmiddels weer de uitstraling van weleer terug na de komst van Praktijk Welschap. De cliënt ontvangen wij in dit karaktervolle, zo authentiek mogelijk gerestaureerde pand. Een moderne praktijk voor fysio- en manuele therapie. Een entree met een open karakter. Een ‘open’ balie die contact houdt met de wachtruimte. De glazen hoge ronding is een prachtige plek om de cliënt te verwelkomen met een heerlijke kop koffie of thee. De praktijk heeft 3 ruime behandelkamers, een foyer voor het personeel en een oefenruimte, waar met persoonlijke begeleiding getraind en/of gerevalideerd kan worden.

Het pand na de restauratie in 2013